dissabte, 30 de novembre de 2013

LA NATURA, BELLESA MATEMÀTICA

Benvolguts alumnes,
A classe sempre us dic que l'Univers és matemàtic. Al nostre planeta Terra, la Natura i tots els elements que en formem part, tant dels regnes animal, vegetal com mineral, seguim uns patrons matemàtics (Fractals).
Us deixo una petita mostra de la bellesa que ens envolta, basada en proporcions numèriques.

dijous, 28 de novembre de 2013

SEMBREM PÈSOLS A L'HORT

Hola blocaires,
Avui hem anat a sembrar pèsols al nostre hort. El mestre Josep Mª ens ha ensenyat a fer solcs rectes, a sembrar les llavors en la quantitat i distància adequades i a regar en la mesura justa perquè, d'aquí uns dies, veiem brotar del terra les plantes que, amb molt de compte, cuidarem perquè ens donin pèsols.
Ara tenim feina de buscar-ne informació per saber-ne coses: quins minerals tenen, les seves propietats, etc.
Us ho anirem explicant...

LECXIT

Hola blocaires,
Aquest mes de novembre, una vintena d'alumnes de 4t de la nostra escola, juntament amb alumnes de 5è i 6è, han començat el programa LECXIT, dut a terme per la fundació Jaume Bofill.
Cada alumne té un mentor o mentora que, mitjançant activitats diverses, treballa per l'assoliment d'un bon coneixement de la nostra llengua catalana.
Dilluns 25 van fer una sessió conjunta de música i dansa.
S'ho van passar molt bé!!!

divendres, 22 de novembre de 2013

PROJECTE "LES FULLES DE LES PLANTES"

Benvolguts  alumnes,
Aquest divendres hem acabat el Projecte "LES FULLES". Tots els alumnes de 4t hem estat molt atrafegats formant grups de treball, buscant plantes amb fulles de diversos tamanys, formes del limbe, amb vores variades... El mestre Pep ens ha ensenyat a premsar-les, classificar-les i plastificar-les.
Finalment, hem fet un mural col·lectiu amb un títol i un "ornament" molt originals.
Aquí us deixo una petita mostra d'alguns grups treballant.
Mireu, mireu...
Ah, ja veureu quin video més "guapo" ens prepara el mestre Pep ...
  

JOCS COOPERATIUS 2013-2014

Hola blocaires,
Cada divendres, com el curs passat, fem noves sessions de jocs cooperatius. Aquestes fotos són de l'activitat "Construïm un monument". Ens posem per grups i cadascún ha de pensar i posar-se d'acord per representar un monument col·lectiu, on cada membre del grup compta.
Ens ho vam passar bé, eh?