dijous, 29 de març del 2012

VACANCES DE PASQUA

Fins al dia 10 d'abril no tornarem a l'escola. Aquests pròxims dies descansarem de mestres, deures, lliçons per estudiar...Però tenim l'oportunitat de gaudir de l'aire lliure, dels pares, germans, familiars i amics. Podem repassar les fitxes del dossier del 2n trimestre, podem rellegir les entrades del bloc que ens interessin, remirar les fotos de l'enllaç de Picasa i ensenyar-les a casa i, així, recordar bons moments.
Quantes coses fem a l'escola Campclar!
Per cert, avui hem visitat el nostre hort i està realment preciós (hem afegit fotos a l'àlbum L'hort!), amb enciams, rabanetes i tiribecs a punt de collir i planter de tomaqueres, pebroteres...a punt per posar als solcs.   
Us desitgem que disfruteu del bon temps i...fins d'aquí a deu dies a les 8:30 h del matí !

dimarts, 27 de març del 2012

SESSIÓ DE MOBILITAT SEGURA

Aquest matí han vingut a l'escola els tres agents de la Guàrdia Urbana que ens ensenyen Seguretat Vial (Mª Carmen, Marian i Joan).
Aquesta darrera sessió del curs l'hem fet als carrers del voltant del col·legi.
Hem vist voreres trencades, moltes caques de gos, grafits, motos mal aparcades, papers pel terra, cotxes ocupant la vorera, tapes de clavegueram "robades", persones creuant el carrer i la carretera N-340 enmig del trànsit, "parterres" dels arbres en mal estat...Realment, amb una hora al carrer hem vist moltes conductes incíviques i hem pogut explicar a alguns adults allò que feien malament (amb molta educació, això si!).
Ha sigut una experiència molt positiva...sobretot perquè ens ha permés aprendre observant directament allò que nosaltres, amb la nostra bona conducta, podem millorar. 

dijous, 22 de març del 2012

RECEPTA DE LA MONA...I ALTRES COSES

Hola blocaires,
Avui, a la nostra escola, hem viscut un dia fantàstic, especial, diferent. Han passat moltes coses.
A la nostra classe de 4tB han vingut els alumnes de P5 a explicar-nos com es fa una mona de Pasqua. Ens ha agradat tant com ho han fet, que els hem "copiat" la recepta.


També hem conegut en Mohamed, un noi nascut al Sàhara Occidental que ara viurà a casa del mestre Enric. Li hem preguntat coses sobre la seva vida als campaments de refugiats del Tindouf (Algèria) i n'hem vist un ppt.

Després han vingut uns monitors molt simpàtics de l'IES Vidal i Barraquer i ens han ensenyat uns quants jocs per fer al pati. Ens ho passat "pipa"...


Aquesta tarda, les famílies de l'escola han visitat el nostre hort. Els mestres Josep Mª i Jordi, amb els alumnes de 5è, el treballen i cuiden com un jardí, ajudats per molts nens i nenes des de P3 fins a 6è. En podeu veure alguna foto a l'enllaç del Picasa.

Per acabar la jornada, la senyoreta Imma, després de fer els exercicis de Kinesiologia i d'atenció, ens ha proposat un joc amb globus. Divertit, divertit...

dimecres, 21 de març del 2012

DIA MUNDIAL DE LA POESIA

Alguns alumnes de 4tB hem anat a llegir poemes sobre la primavera a la classe de 1rB per cel·lebrar el Dia Mundial de la Poesia. Ens ha fet una mica de vergonya però pensem que ho hem fet prou bé. Què us sembla?

JOCS COOPERATIUS

Aquest curs els alumnes de 4t dediquem una sessió setmanal als Jocs Cooperatius. La senyoreta Imma ens fa propostes molt divertides. A l'àlbum Jocs Cooperatius ens podeu veure fent puzzles en grups i fent un exercici de Kinesiologia que es diu el ganxo de Cook. 
Ara estem fent el projecte "Sàhara, el desert de sorra més gran del món" i vam fer el joc de "La catifa voladora". Ens ho vam passar molt bé. Mireu, mireu...

dimecres, 14 de març del 2012

POEMA "EL CLARI-NET"

Com que sóc un clarí-net                    
de la boca a l'esquelet,           

m'ensabono cada dia
la lluent anatomia:

no voldria que un barrut
pogués dir-me "claribrut"!


            Miquel Desclot


dimarts, 13 de març del 2012

BÀSQUET AMB ELS JUGADORS DEL C.B.T.

Aquest matí, les mestres i els alumnes de 4t, fent una sortida del Pla Català de l'Esport organitzada per la Srta. Magda i el mestre Enric, hem anat al Pavelló del Serrallo. 

Allà ens esperaven els jugadors de bàsquet del C.B.T. per compartir amb nosaltres una bona estona de jocs de preescalfament, entrenament, conversa, partidet i firma d'autògrafs. Quina passada! Mireu, mireu en Hassan... que amunt ha arribat!

Després hem anat a agafar l'autobús urbà fent una petita caminada per la vora del nostre riu Francolí. Quina calor!

dimarts, 6 de març del 2012

MURALS I PUZZLE

Hola blocaires,

Podeu veure, a l'àlbum de fotos de l'entrada anterior, els nostres murals sobre el projecte i també com anem fent entre tots el puzzle dels nens amb dromedari al desert.
Això del projecte...mola! Bé, aquest matí hem fet problemes sobre el tema i a Medi hem parlat d'ecosistemes en els deserts, per exemple, els oasis.
     

dilluns, 5 de març del 2012

PROJECTE SÀHARA

La setmana passada vam començar el nostre projecte sobre el Desert del Sàhara.
Aquesta tarda ha vingut la Fatima, mare del Sami, carregada d'objectes tradicionals del Marroc.
Ens ha ensenyat un tajin, una làmpada de gas, una tetera, gots de fusta i ceràmica, un tambor petitet, etc, i ens ha explicat com i per a què es fan servir. 
També ens ha dit què és la henna, per a que serveix, com es posa, etc.
Sabeu que hi ha l'arrel una planta anomenada Arac que serveix per fabricar-se un raspall de dents natural (miswak) per netejar-se-les ???


Finalment hem vist fotos del Sami al soc de Marràqueix ( ciutat del sud-oest del Marroc) amb un cavall, amb un mico i amb ...una cobra! Impressionant !!!